Θεοφάνεια 2020 - Παρουσία Μητσοτάκη οι εορτασμοί της ομογένειας στη Φλόριντα

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Tarpon Springs της Φλόριντα θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί, εξάλλου, στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και παρουσία χιλιάδων μελών της ελληνικής κοινότητας που μετρά πια πάνω από έναν αιώνα ζωής στην περιοχή.
Στην τελετή θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.
Στο Tarpon Springs ης Φλόριντα υπάρχει σημαντική παρουσία ομογενών, με καταγωγή κυρίως από την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα.
Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ιστορική: Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μέσα σε έναν αιώνα Έλληνα πρωθυπουργού, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που επισκέφθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1922 την εκεί ελληνική παροικία, τα μέλη της οποίας ήταν κυρίως σφουγγαράδες.








Απολογία Πισπιρίγκου: Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος
17:11
ΗΠΑ κατά Πάπα για μετανάστευση: «Να μας αφήσει να ανησυχούμε εμείς για τα σύνορα»
17:09
Νέα ανακοίνωση ΕΚΠΑ: Πάνω από 14.000 δονήσεις - «Θα συνεχιστεί η σμηνοσειρά»
17:01
UBS: Η Ευρωζώνη ετοιμάζεται για τους δασμούς των ΗΠΑ
16:52