ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναφορά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Επαναφορά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Λίγο πριν το τετ α τετ Τσίπρα – Γεννηματά η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέτει θέμα επαναφοράς και επέκτασης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από την 1η Απριλίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την ανερμάτιστη και άκρως υφεσιακή πολιτική της, επιδείνωσε τα προβλήματα για τους οικονομικά αδύναμους και τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Την ανάγκη να στηριχθούν οι οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας και δεν καλύπτονται από την κάρτα σίτισης, μέσα από την επαναφορά και επέκταση του προγράμματος αυτού, αναμένεται να θίξει στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου η Φώφη Γεννηματά.

«Ταυτόχρονα η κυβερνητική αβελτηρία είχε ως αποτέλεσμα την αναίρεση των συμφωνημένων πολιτικών, με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη όπως την επέκταση του
πιλοτικού προγράμματος Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και τη μη αξιοποίηση του ποσού των 330 εκ. ευρώ, που από το Δεκέμβριο του 2014 είχε εγκριθεί υπέρ των απόρων», αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση νόμου που κατέθεσε και προτείνει:

1. Επαναφορά και επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, από 1η Απριλίου 2016

2. Του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ, με την πλήρη αποκέντρωσή του στις Περιφέρειες της χώρας.

3. τη διασφάλιση προστασίας της Α΄ κατοικίας για όσους εντάσσονται στο νόμο 3869/2010

4. την επαναφορά στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία προνοιακών, αναπηρικών επιδομάτων και κάθε μορφής βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων που χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ή πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, καθώς και αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους αγρότες, με βάση τους κανονισμούς ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ .

5. την πρόσθετη στελέχωση των ΚΕΠ για την υποστήριξη των δράσεων κοινωνικής προστασίας.

6. την ανάκτηση αυτοτέλειας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και ένταξή τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλων των γεωγραφικών περιφερειών της χώρας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ