ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά μετά τη συνάντηση με Αλ. Τσίπρα: Διαστάσεις εθνικής κρίσης το προσφυγικό

Φ. Γεννηματά μετά τη συνάντηση με Αλ. Τσίπρα: Διαστάσεις εθνικής κρίσης το προσφυγικό
ΕUROKINISSI/ TATIANA MΠΟΛΑΡΗ

Διαστάσεις εθνικής κρίσης αποκτά το προσφυγικό εκτίμησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει να στέλνει λάθος μηνύματα και την Ε.Ε. να μην ρίχνει στις πλάτες της Ελλάδας ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Eπίσης η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και να σταματήσει την ολιγωρία.

Τον κάλεσε επίσης να παρουσιάσει ένα έκτακτο σχέδιο τεχνικής βοήθειας και χρηματοδότησης της χώρας το οποίο θα τηρηθεί από την Ευρώπη.

Στην αρχή της συνάντησης στο διάλογο που είχαν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καλή πρωτοβουλία τη συνάντηση. Ανέφερε, επίσης πως το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και ως εκ τούτου παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος.

Από την πλευρά της η κυρία Γεννηματά σημείωσε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα και υπενθύμισε πως την άποψή της αυτή, την έχει πει ξανά στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "όπου η ΝΔ δυστυχώς δεν είχε συνταχθεί". Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και εξόδου από τη Σένγκεν, παρά τις παραλείψεις. "Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος", τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα της κοινής δράσης για Ελλάδα και Ευρώπη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ