ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Καθοριστική η παρέμβαση Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις

Πέτσας: Καθοριστική η παρέμβαση Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης από τα αποτελέσματα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα πως η παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις τουρκικές προκλήσεις ήταν καθοριστική.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως υπάρχουν τρία βασικά σημεία που δικαιολογούν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς.

-Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.
-Τα σχόλια από την πλευρά του Τραμπ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν εγκωμιαστικά
-Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και βέβαια ο Τραμπ έχουν πλέον ξεκάθαρη άποψη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως θα πρέπει να τονιστούν οι εξελίξεις στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών -τόσο με την αναβάθμιση των F-16, όσο και με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι «η μικροψυχία ξεχειλίζει».

Ανακοίνωσε δε, πως ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Παρασκευή τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και για άλλα κρίσιμα εθνικά θέματα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ