Γεννηματά: Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε - Δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών
Θα καταψηφίσει τον εκλογικό νόμο το ΚΙΝΑΛ, όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά τόνισε, αμέσως μετά το τετ-α-τετ της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους».
«Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης» είπε η κ. Γεννηματά, και συμπλήρωσε: «Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι -και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ».
«Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο. Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διαμήνυσε, επίσης, πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι η εθνική ομοψηφία προϋποθέτει κοινωνική συνοχή και ενότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε:
«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε».
SPONSORED
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 26χρονο στη Χαλκιδική - Η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
10:41
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 37χρονος που βιντεοσκοπούσε κρυφά γυναίκες σε τουαλέτες και δημόσιους χώρους
10:38
Παπαϊωάννου υφ. Παιδείας για επεισόδια: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ακροαριστερών παρατάξεων» - Τι είπε για τις κάμερες στα πανεπιστήμια (vid)
10:38
Κρήτη: Βρετανός συνελήφθη για ενδοοικογενειακό επεισόδιο εν ώρα πτήσης
10:30