ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: To Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει το φιάσκο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: To Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει το φιάσκο Μητσοτάκη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση που φέρεται να έχει κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη αμερικανική διαμεσολαβητική πρωτοβουλία για τα ελληνοτουρκικά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι:

«Η διάψευση, στην οποία προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των δημοσιευμάτων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που είχαν στηριχτεί σε διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν για την μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιβεβαιώνει με εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο την πανθομολογούμενη πλέον εκτίμηση ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα φιάσκο.»

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στο διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν:

«Η προσπάθεια του Γραφείου Πρωθυπουργού να εξαφανίσει από τη μετάφραση των δηλώσεων Μητσοτάκη, τη φράση για στήριξη στην εκτέλεση του Ιρανού Προέδρου, ενώ ο Πρέσβης του Ιράν πραγματοποιούσε διάβημα διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα, επιβεβαιώνει επίσης το ίδιο συμπέρασμα.»

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Δυστυχώς, αναδεικνύεται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. χειρίζεται σημαντικά θέματα των διεθνών σχέσεων της χώρας αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο βασικός προσανατολισμός της συνίσταται στο δόγμα "όχι ουσία, μόνο επικοινωνία". Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θα έπρεπε να γνωρίζει πως, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν χωράνε "φούσκες" και κατασκευασμένα δημοσιεύματα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ