Πέτσας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής
Τη θέση ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηριοποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες, σε περίπτωση καταστροφών που προκαλούν καταληψίες και «μπαχαλάκηδες».
Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, προς ώρας δεν έχει συζητηθεί το θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.
Αναφερόμενος στη φορολογία, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε πως θα γίνει μια σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 -κάτι το οποίο αποτελεί άλλωστε δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και υπογράμμισε πως θα ακολουθήσει μείωση των φόρων στην κατανάλωση.
Διευκρίνισε, όμως, πως προς στιγμήν δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Για το θέμα των συνταξιούχων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το ασφαλιστικό μέσα από το πρίσμα των συνταξιούχων και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούμε υψηλές προσδοκίες στον κόσμο για επιστροφή μεγάλων ποσών αναδρομικών.
Σχολιάζοντας το νέο εκλογικό νόμο, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.
Κεραμέως: Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση απασχόλησης στον ΟΟΣΑ - Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέπεια
17:29
Ηλεία: 79χρονος πέθανε την ώρα που έκαιγε κλαριά
17:20
Αυτά είναι τα τεθωρακισμένα που παραχώρησε η Ελλάδα στον Λίβανο (pics)
17:11
Seven Dials: Όταν η Αγκάθα Κρίστι συναντά τη λάμψη και την ίντριγκα της δεκαετίας του 1920
17:03