ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια έχει μειωθεί

Οικονόμου: Η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια έχει μειωθεί
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο δρόμο βγαίνουν από σήμερα 1.200 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί που εντάσσονται στην ομάδα ΔΙΑΣ ενώ αυξάνονται κατά 50% οι περιπολίες. 

Το παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική Λευτέρης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ25, ο κ. Οικονόμου παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν, όπως είπε, μείωση της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από 1/1/19 - 31/12/19 υπήρξε μείωση κατά 33% σε ληστείες, κατά 7,8% σε κλοπές οχημάτων και κατά 83,3% σε αρπαγές τσαντών.

Αμφισβήτησε τα στοιχεία ο κ. Γρηγοριάδης με τον υφυπουργό να επισημαίνει ότι χρονίζοντα θέματα ασφάλειας δεν λύνονται με μαγικό ραβδί κι ότι οι δράσεις της αστυνομίας, κι όχι μόνον στα Εξάρχεια, ήδη φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Νωρίτερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 για φαινόμενα αυθαιρεσίας σε βάρος μελών θεραπευτικής κοινότητας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για συνήθη έλεγχο και ζήτησε να μην δραματοποιούνται καταστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ