ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα παρούσα στις εξελίξεις

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα παρούσα στις εξελίξεις
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως μια διπλωματική κίνηση με πολλαπλά μηνύματα που στόχο είχε να δείξει οτι η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις παρουσιάζουν κυβερνητικά στελέχη την επίσκεψη του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό επεσήμανε κι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου για λίγα λεπτά εισήλθε κι ο στρατάρχης Χαφτάρ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Brexit, επεσήμανε ότι η Ελλάδα διεκδικεί συμμετοχή για βιώσιμη λύση στο λιβυκό, όπως φάνηκε και από το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην Γερμανίδα Καγκελάριο, ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου, καλώντας τα κόμματα να επιδείξουν ψυχραιμία.

Ολιγωρία καταλόγισε στην κυβέρνηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Τα πράγματα είναι σοβαρά, ανησυχούμε για εξελίξεις, ειδικά όταν βλέπουμε αποσπασματικές ενέργειες να γίνονται κάτω από βάρος εξελίξεων είναι η στιγμή να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική και συζήτηση με τα κόμματα», είπε, κατηγορώντας την ότι υποτίμησε το θέμα.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος επέκρινε την κυβέρνηση ότι ήταν προειδοποιημένη για τη Συμφωνία Λιβύης -Τουρκίας και ότι δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία κι ότι θα έπρεπε να είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για την συμμετοχή της χώρας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

«Είστε φοβικοί. Αν καλούσατε τον Χαφτάρ από τον Σεπτέμβριο και κάνατε ΑΟΖ θα είχατε προλάβει τις εξελίξεις. Και σήμερα θα ήμασταν δικαιωματικά στο Βερολίνο. Όμως κάνετε λάθη», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ με σύγχρονο Κάρατζιτς παρομοίασε τον στρατάρχη Χαφτάρ ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας μεγάλο φιάσκο την εμπλοκή στο λιβυκό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ