ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε η νέα διοίκηση της ΕΑΒ - Χαμηλές οι απολαβές τους λέει ο Βίτσας

Εγκρίθηκε η νέα διοίκηση της ΕΑΒ - Χαμηλές οι απολαβές τους λέει ο Βίτσας
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλης η νέα διοίκηση της ΕΑΒ με τον Χρήστο Σταϊκούρα να επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση, ενίσχυση και αναβάθμιση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. 

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δημήτρη Βίτσα, ότι οι οικονομικές απολαβές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, που θα κυμαίνονται μεταξύ 2000 και 2500 μηνιαίως, είναι χαμηλές.

«Πρέπει να ανέβουν οι μισθοί του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και να αποδεσμευτούν από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αλλιώς θα βλέπουμε τα στελέχη να φεύγουν στο εξωτερικό», ανέφερε και προς επίρρωση των ισχυρισμών του, συμπλήρωσε ότι η διοίκηση της ΕΑΒ θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους διευθυντές της Λόκχιντ που παίρνουν εκατομμύρια δολάρια.

Είναι «πρόκληση» να τεθεί μισθολογικό θέμα πριν τον διορισμό τους, σχολίασε ο παριστάμενος αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που ασπάστηκε μεν τις απόψεις Βίτσα, σημείωσε ωστόσο, πρώτα θα αξιολογηθούν και «σε εύλογο χρονικό διάστημα να δούμε το θέμα των απολαβών τους».

Η επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του Ιωάννη Κούτρα και του Γρηγόρη Φρέσκου, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ