ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για πρόωρες εκλογές: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία

Θεοδωρικάκος για πρόωρες εκλογές: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απέκλεισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, το ενδεχόμενο πρόωρων διπλών εκλογών, με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη «Real News», ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε σχετικά: «Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για μια τετραετία και θα την εξαντλήσει για να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, ενώ σημειώνει πως τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, οι εθνικοί κίνδυνοι από την τουρκική προκλητικότητα, η οικονομική ανάπτυξη, η ανασυγκρότηση του κράτους, απαιτούν πολιτική σταθερότητα».

Αναφερόμενος, στην εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προταθεί ως επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Θεοδωρικάκος επέμεινε πως «στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι η αναζήτηση συγκλίσεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Με όλες τις πράξεις μας σκοπεύουμε να ενώσουμε τους Έλληνες».

«Το απέδειξε ο πρωθυπουργός με την επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε άλλη συνέντευξή του στον ANT1, σχολιάζοντας έρευνα για τα ζητήματα διαφθοράς στο Δημόσιο, υπογράμμισε ότι φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς θα παταχθούν.

«Υπογράψαμε με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας μια συμφωνία από την οποία περιμένουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε και αφορούν το κομμάτι της ιθαγένειας, που είναι ένας τομέας του υπουργείου Εσωτερικών στον οποίο υπάρχουν πολύ σοβαρές υποψίες –και έχουν υπάρξει και καταγγελίες- για περιπτώσεις αδιαφάνειας. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη. Να μειωθεί ο χρόνος που κρατούν οι διαδικασίες πολιτογράφησης. Να γίνουν απολύτως διαφανείς. Και βεβαίως έχω προειδοποιήσει και θα πρέπει κάποιοι να το λάβουν υπ’ όψιν τους αυτό, ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους φαινόμενα διαφθοράς υπάρξουν σε αυτήν την περίπτωση, θα παταχθούν με τον τρόπο που πρέπει και να αντιμετωπισθούν με αυστηρή τήρηση όλων των ποινών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν», σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ