Στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ ο Δένδιας στον απόηχο της Διάσκεψης για τη Λιβύη
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Το Συμβούλιο αναμένεται να επικεντρωθεί στις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και στην κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ, στη Βολιβία και στη Βενεζουέλα.
Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει απειλήσει με βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση θα αφορά στη Λιβυή και θα έχει ληφθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου, εάν προηγουμένως δεν αποσυρθεί το παράνομο μνημόνιο της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για την ΑΟΖ.
Κατά τη διάρκεια άτυπου γεύματος, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Δένδιας θα παρακαθήσει και στο πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
SPONSORED
Ξεκινούν αύριο οι εξετάσεις στα Λύκεια - Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες
08:40
Η «βιομηχανία του Χίτλερ» και η αμφιλεγόμενη γοητεία του σκοτεινού τουρισμού
08:30
Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης σήμερα στην Αθήνα - Η διαδρομή και οι στάσεις
08:19
Ο Akylas και η σιωπηλή πικρία της 10ης θέσης στη Eurovision - Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο τελικό
08:10