ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η ΕΕ έχει σταματήσει τα χρήματα για το προσφυγικό

ΚΙΝΑΛ: Η ΕΕ έχει σταματήσει τα χρήματα για το προσφυγικό
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

 Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε σήμερα το ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει διακόψει τη ροή χρημάτων προς την Ελλάδα για το προσφυγικό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας δεν έχει λάβει καμία οικονομική βοήθεια για το προσφυγικό- μεταναστευτικό από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα. Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα ρωτήσει την κυβέρνηση για το θέμα. Ποτέ δεν έλαβε συγκεκριμένες απαντήσεις. Μόνο υπεκφυγές, γενικολογίες και μισόλογα.

Η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν. Οι κάτοικοι προβαίνουν σε μαζικές κινητοποιήσεις βλέποντας τα νησιά τους να μετατρέπονται τελεσίδικα από αποθήκες ψυχών σε φυλακές. Χωρίς χρηματοδότηση, όλα τα σχέδια της κυβέρνησης είναι «ασκήσεις επί χάρτου». Δεν διασφαλίζεται ούτε καν η σίτιση των εγκλωβισμένων στα νησιά.

Τα ερωτήματα είναι πλέον αμείλικτα. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Ποιος έχει την ευθύνη; Πως, πότε και από που θα χρηματοδοτηθούν τα «μεγαλόπνοα» σχέδια της κυβέρνησης αλλά και οι βασικές ανάγκες για τη διαβίωση και την επιβίωση των αιτούντων άσυλο και προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας;
Ας σταματήσουν να κρύβονται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ