ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου στο CNN Greece: Το νέο Ασφαλιστικό επιβαρύνει χαμηλοσυνταξιούχους και επαγγελματίες

Αχτσιόγλου στο CNN Greece: Το νέο Ασφαλιστικό επιβαρύνει χαμηλοσυνταξιούχους και επαγγελματίες
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με δήλωση της στο CNN Greece, η Έφη Αχτσιόγλου, ασκεί δριμεία κριτική στη νέο Ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ μάς είπε:

«Την επιστροφή σε ένα άδικο κι επιβαρυντικό για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες επιλέγει η κυβέρνηση. Η εικόνα των γενικευμένων αυξήσεων στις συντάξεις είναι απολύτως ψευδής κι εξαπατά. Η επικοινωνιακή καταιγίδα επιχειρεί να κρύψει τη μείωση των χρημάτων που συνολικά θα δοθούν για τις συντάξεις το 2020 σε σχέση με το 2019, την αχρείαστη και μεγάλη αύξηση στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την κατάργηση της 13ης σύνταξης και την αναδιανομή σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Η πραγματικότητα θα ξεσκεπάσει γρήγορα τον ορυμαγδό. Γιατί δεν μπορείς να τους ξεγελάς όλους για πάντα.»

«Σηκώνει» το θέμα

Ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας σε διάρρηξη των σχέσεων της με σημαντικό μέρος των μεσαίων στρωμάτων. Τώρα η Κουμουνδούρου θέλει να πάρει τη ρελάνς. Η εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το Ασφαλιστικό Βρούτση σε συνδυασμό με τις νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά, θα προκαλέσουν κύμα κοινωνικής δυσφορίας εναντίον της κυβέρνησης.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2020 θα δαπανηθούν 200 εκατομμύρια λιγότερα για τις συντάξεις από ό,τι το 2019.

Οι εισφορές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο ό,τι το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών θα δει τις εισφορές του να αυξάνονται κατά 20%. Εκτιμούν επίσης ότι η επαναφορά του συστήματος των κλάσεων ευνοεί τα υψηλά εισοδήματα σε βάρος των μεσαίων και των χαμηλών. Μάλιστα η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα τον ακόλουθο πίνακα:

Capture

ΔΗΜΟΦΙΛΗ