ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθεια ακύρωσης του διαγωνισμού για το «Ερρίκος Ντυνάν» καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης

Προσπάθεια ακύρωσης του διαγωνισμού για το «Ερρίκος Ντυνάν» καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης
INTIME NEWS

Για «αρνητικές εξελίξεις» αναφορικά με την τύχη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, προειδοποιεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται το τελευταίο διάστημα στη δημοσιότητα η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στην κατεύθυνση ακύρωσης του διαγωνισμού πώλησης του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", όπου πλειοδότης είχε ανακηρυχτεί το Ελληνικό Δημόσιο δια μέσου της δεσμευτικής προσφοράς του Ιδρύματος Ωνάση. Η εν λόγω φημολογία δεν συνοδεύεται από επαρκή αιτιολόγηση μιας τέτοιας απόφασης ακύρωσης με ταυτόχρονη εκκίνηση νέου διαγωνισμού πώλησης» τονίζει ο κ. Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η επανένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ μέσω της εξαγοράς του από το Ίδρυμα Ωνάση, ήταν δέσμευση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και προς την υλοποίηση αυτής της απόφασης είχε κινηθεί κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, ο τότε αναπληρωτής υπουργός. Όπως επισημαίνει ο Παύλος Πολάκης, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που η διαγωνιστική διαδικασία είχε αναδείξει ως επικρατέστερο υποψήφιο για την απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν» το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο θα προχωρούσε στην απόκτηση του νοσοκομείου.

Ωστόσο, «η Τράπεζα Πειραιώς κωλυσιεργεί συνεχίζοντας να καταγράφει ζημιές από τη χρήση του Νοσοκομείου που μεταφράζονται σε απομείωση της αξίας του. Προειδοποιούμε όλες τις πλευρές: Διοίκηση Τράπεζας Πειραιώς, Υπουργείο Υγείας, Διοίκηση "Ερρίκος Ντυνάν", ότι οποιαδήποτεπροσπάθεια ακύρωσης του εν εξελίξει διαγωνισμού εις βάρος της προοπτικής απόκτησης του Νοσοκομείου από το Δημόσιο θα μας βρει απέναντι. Και μαζί με μας, θα βρει απέναντι και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας», προειδοποιεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση αποδοχής προσφοράς μικρότερης από αυτήν του Δημοσίου, ύψους 110 εκατ. ευρώ, «καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελεί καραμπινάτη απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Τέλος, διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο θέμα και δεν θα σταματήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ούτως ώστε το "Ερρίκος Ντυνάν" να επανενταχτεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος των πολιτών της χώρας» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ