ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούσιος για την κυπριακή ΑΟΖ: Γλωσσικό ατόπημα η χρήση της λέξης «υποκλοπή»

Κούσιος για την κυπριακή ΑΟΖ: Γλωσσικό ατόπημα η χρήση της λέξης «υποκλοπή»
AP Photo/Lefteris Pitarakis, File

Σε γλωσσικό ατόπημα και σε λανθασμένη, από μέρους του, χρήση της λέξης «υποκλοπή» απέδωσε σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, το θόρυβο που προκλήθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του σχετικά με τα περί πληροφοριών της τουρκικής πλευράς αναφορικά με το τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε λάθος τον όρο «υποκλοπή», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία είχε στοιχεία και μελέτες που αφορούσαν το τεμάχιο 8.

Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει στη διάθεσή της πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει στην κυριότητά της μελέτες για το τεμάχιο «8» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), είπε χθες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

«Φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο έχουν πληροφόρηση για τις μελέτες. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια για τις εταιρείες», είπε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κύπρος: «Η Τουρκία έχει πληροφόρηση» για το τεμάχιο «8» της ΑΟΖ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για διαμοιρασμό των κερδών από τις γεωτρήσεις του Γιαβούζ, ο κ. Κούσιος είπε:

«Μου ακούγεται σαν τον κλέφτη που λέει στον νοικοκύρη θα σου δώσω τα μισά. Είναι ξεκάθαρη απόδειξη του έκνομου και παράνομου τρόπου που κινείται η Τουρκία, χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Έχει εξελιχθεί σε πειρατή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ