Στις 30 Ιανουαρίου η συζήτηση και ψήφιση της νέας αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ
Για την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Η συζήτηση, σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα θα είναι διευρυμένη, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς αφορά άδεια για ξένα στρατεύματα. Το επίμαχο άρθρο προβλέπει ότι "χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή". Θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία όπου θα απαιτηθεί πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών.
Η συζήτηση θα χωριστεί σε τέσσερις κύκλους. Τη νέα αμυντική συμφωνία στην επιτροπή είχαν στηρίξει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια. ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 είχαν δηλώσει ότι καταψηφίζουν.
Την ίδια μέρα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την κανονική διαδικασία που ακολουθείται για την κύρωση διακρατικών συμφωνιών, ένα ακόμα νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών που αφορά τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ σχετικά με τα προξενικά προνόμια και ασυλίες.
Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το κοριτσάκι που έπεσε σε συντριβάνι στην Καλλιθέα - Στον Εισαγγελέα οι γονείς
07:14
Η ΔΙΠΛΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Αποστολή ανίχνευσης προθέσεων στην Άγκυρα: Το momentum και οι προσδοκίες
07:10
Χονγ Κονγκ: Σε 20ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Τζίμι Λάι - Διεθνείς αντιδράσεις
07:03
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Ποιες περιοχές θα πληγούν
07:00