ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε φοβικά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη

Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε φοβικά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε φοβικά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη», για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων συνόρων που αποτελούν σημεία τριβής με την Τουρκία, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός έκανε λόγο για μία εντεινόμενη αλαζονεία από πλευράς της γείτονος, την οποία – όπως τόνισε – δεν υποτιμά η Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε πως η άλλη πλευρά καλά θα κάνει να μην υποτιμά τη χώρα μας.

Συνεχίζοντας επί του ιδίου θέματος ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει την τακτική του «διεθνούς χωροφύλακα», είτε να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν και να οδηγηθούν τελικώς σε ένα θερμό επεισόδιο. Διευκρίνισε, δ, ότι η Αθήνα δεν φοβάται αυτό το ενδεχόμενο καθώς έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Τρίτη οδός, όπως συμπλήρωσε, είναι η προσφυγή στη Χάγη.

Αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει ακριβώς αυτά τα οποία προεκλογικά είχε υποσχεθεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε αλάθητοι».

Παράλληλα, ζήτησε επανεξέταση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, σημειώνοντας πως έχει ανοίξει η «κάνουλα» από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Σε σχέση με την οικονομία, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις τελευταίες θετικές εξελίξεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα εμπροσθοβαρή μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν σχηματίσει μια νέα εικόνα για την ελληνική οικονομία, γεγονός που αντανακλάται τόσο στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων, όσο και στο κόστος δανεισμού της χώρας.

Τέλος, σε σχέση με το ασφαλιστικό, εκτίμησε ότι θα διορθώσει πολλές από τις «ανορθογραφίες» του παρελθόντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ