ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Βούτση για την εκτόνωση της κατάστασης

Πρόταση Βούτση για την εκτόνωση της κατάστασης
Euronikinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Πρόταση εκτόνωσης των σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό διατύπωσε ο Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας ψήφισμα της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστικών οργανώσεων που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος με όλους τους φορείς για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και σίγουρα πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς που –όπως είπε-
ανοίγουν κι άλλα «καυτά» ζητήματα.

«Η Βουλή μπορεί να εξασφαλίσει, άμεσα, μέσα από τις διακομματικές διαδικασίες της, έναν σοβαρό, άνετο και συντεταγμένο διάλογο πάνω στο σύνολο των προβλημάτων», ήταν το μήνυμα του Νίκου Βούτση προς τους εργαζόμενους με την επισήμανση πως οι συζητήσεις δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνον για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που έρχεται, αλλά και «για το σύνολο των νομοθετημάτων, τα οποία συμπυκνώνουν και την πολιτική της κυβέρνησης και τις ανάγκες του κόσμου οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν». Ο διάλογος αυτός, στο πλαίσιο της Βουλής, σύμφωνα με τον ίδιο, διασφαλίζει τη διαδικασία, ώστε να μην αισθάνεται κανένας ότι βρίσκεται σε ομηρία, είτε ότι είναι στον τοίχο, είτε καθ΄ υπαγόρευση, είτε από πλευράς της κυβέρνησης, είτε από πλευράς των κοινωνικών τάξεων».

Διάλογο από μηδενική βάση ζήτησαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αγροτών και επιστημονικών φορέων που ζήτησαν να αποσυρθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης. Συμφώνησαν ωστόσο, πως «επιβάλλεται να γίνει διάλογος στο Κοινοβούλιο με όλες τις κοινωνικές ομάδες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ