ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου η τροπολογία της ΝΔ

Τσακαλώτος: Ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου η τροπολογία της ΝΔ
ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για ξεκάθαρη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΕυκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τις τιμωρίες των ποδοσφαιρικών ομάδων, μετά τις αντιδράσεις στην εισήγηση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με άκρως αιχμηρό τρόπο την απουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από τη συζήτηση της Βουλής:

«Ένα φάντασμα πλανάται –αν όχι πάνω από την Ευρώπη- τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κ. Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ; Η κ. Μενδώνη μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο επιχείρημα της κυβέρνησης περί διχασμού του ελληνικού λαού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Εχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις».

«Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Αυγενάκης έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην Επιτροπή; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το Πόρισμα; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δυο λάθη φέρνετε μια τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση;», διερωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

«Αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες. Έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις. Θα μπορούσατε, αν δε σας άρεσε η Επιτροπή, να εφαρμόσετε το Νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μια άλλη Επιτροπή που να είχε την κάλυψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας με ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη, ανέφερε:

«Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και να αποχωρήσουμε, γιατί δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτήν την τροπολογία, αλλά είμαστε ενάντια σε όλη τη διαχείριση σας που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η υπουργός Πολιτισμού. Αλλά, θέλουμε να το ψηφίσετε, ένας-ένας, μια-μια με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό την καταθέσαμε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ