ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Σαμαρά ούτε υπήρξε πρόβλημα με την απουσία του

Πέτσας: Δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Σαμαρά ούτε υπήρξε πρόβλημα με την απουσία του
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για το μεταναστευτικό, τις τουρκικές προκλήσεις και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως η κυβέρνηση εξετάζει την ενίσχυση των συνόρων με ένα πλωτό φράγμα, το οποίο, όπως είπε, θα δοκιμαστεί σε ορισμένα σημεία, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί σε όλο το Αιγαίο.

Παναγιωτόπουλος: Τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο μπορεί να είναι λύση για τον περιορισμό των ροών

Παράλληλα, έκανε λόγο για επιτάχυνση των διαδικασιών του ασύλου αλλά και επιστροφών. Όπως τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι οι 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020. Αναφορικά με τις δομές είπε πως θα ότι θα δημιουργηθούν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοικτές.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι εμείς φυλάμε τα σύνορά μας», τόνισε.



Εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και στην τροπολογία που πέρασε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή, έκανε λόγο για πολιτική παρέμβαση για την εκτόνωση της κατάστασης.

«Δεν σημαίνει ότι λύσαμε το πρόβλημα. Είμαστε εδώ για πάρουμε όποιες πρωτοβουλίες χρειαστούν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πήραμε μια νομοθετική πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα πλαίσιο. Δεν θέλουμε να υπάρχει εναγκαλισμός της πολιτικής με το ποδόσφαιρό», είπε αναφορικά με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και συμπλήρωσε:

«Αυτή την στιγμή δεν εξετάζουμε αναβολή των αγώνων, αλλά αναμένουμε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Από εκεί και πέρα θα αναλάβουμε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί».



Απουσία Σαμαρά

Αναφορικά με την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία για την τροπολογία – να σημειωθεί πως η κυβέρνηση είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «ποτέ δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν υπήρχε πρόβλημα με την απουσία του, εφόσον επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους ο πρώην πρωθυπουργός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ