ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει η Αθήνα το παραλήρημα Λαγού στην Ευρωβουλή

Καταδικάζει η Αθήνα το παραλήρημα Λαγού στην Ευρωβουλή
Twitter

Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε το σκίσιμο μιας χάρτινης τουρκικής σημαίας στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό.

Η κίνηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

Ο ευρωβουλευτής, στη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, έστρεψε τα πυρά του κατά της ΕΕ για τη πολιτική της στο προσφυγικό.

«Πάνω από το 65% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το λαθρομεταναστευτικό και επειδή εγώ είμαι 6 μήνες δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα;» διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, που έκανε λόγο για «ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων νησιωτών που καταπατώνται βάναυσα».

Αφού υπέδειξε την Τουρκία ως υπαίτιο για το πρόβλημα, έφτασε στο σημείο να σκίσει αντίγραφο της τουρκικής σημαίας, μπροστά στους έκπληκτους συναδέλφους του. «Χαϊδεύετε την Τουρκία. Τους αφήνετε να κάνουν ό,τι πραγματικά θέλουν, γεμίζουν με λαθρομετανάστες την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η τουρκική σημαία, είναι μια αιματοβαμμένη σημαία που αυτό της αξίζει είναι το σκίσιμο. Τίποτε άλλο. Έξω οι Τούρκοι» κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.

Τσαβούσογλου: Πετάμε στη θάλασσα όσους επιτίθενται στη σημαία μας

Σε μήνυμά του στο twitter o Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτηρίζει τον Γιάννη Λαγό «γελωτοποιό» και αναφέρει:

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ