ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μανίας τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μανίας τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Με τη σημερινή του κατάθεση ο κ. Μανίας επιβεβαίωσε και τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis», επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση του συμβούλου για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής Νίκου Μανίαστην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis.

«Επέμεινε και δεν ανακάλεσε ούτε στο παραμικρό τις τέσσερις καταθέσεις που έδωσε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Με βάση αυτές τις καταθέσεις επιβεβαιώνονται οι παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων της Novartis», σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι τιμές για 40 φάρμακα βρέθηκε να είναι παράνομα αυξημένες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία γεγονός που σύμφωνα με υπολογισμούς κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 65 εκατ. ευρώ», τονίζεται.

«Κατέθεσε ότι μετά τις αποκαλύψεις του στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, εκφοβισμούς, προπηλακισμούς καθώς και ότι άγνωστοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι ήταν πολύ λογικό να του κάνει επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις η κα Τουλουπάκη για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων και πως αυτό εννοούσε όταν νωρίτερα, μίλησε για πιέσεις από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς», καταλήγουν.

Διαβάστε την κατάθεση του Νίκου Μανία στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ