ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνάντηση Γεραπετρίτη - Νικολαΐδη και οι επαφές με FIFA και UEFA

Η συνάντηση Γεραπετρίτη - Νικολαΐδη και οι επαφές με FIFA και UEFA
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

 Ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Ντέμη Νικολαΐδη στο Μέγαρο Μάξιμου.

Η συνάντηση έγινε με στόχο την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ύστερα από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες συναντήσεις με ανθρώπους από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο υπουργός Επικρατείας θα μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να συναντήσει τους επικεφαλής των FIFA και UEFA για να συζητηθεί το πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Οι συναντήσεις έχουν ήδη ζητηθεί, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στόχος, άλλωστε, είναι να έλθουν άμεσα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δύο οργάνων, μετά από την πρόσκληση του πρωθυπουργού για να συμφωνηθεί το πλαίσιο του Μνημονίου επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου (όργανα, διαδικασίες και πρόσωπα).

Yπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μνημόνιο συνεργασίας με τις FIFA-UEFA, στην ομιλία του στη Βουλή, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει restart. Πιθανότατα αυτός ήταν και ο λόγος της παρουσίας του Ντέμη Νικολαΐδη στο Μαξίμου.

Η σύσταση του κλιμακίου που θα συναντηθεί με τις FIFA-UEFA αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ο Ντέμης Νικολαΐδης να έχει ρόλο στην «ομάδα» που θα δημιουργηθεί ή ακόμα και να αποτελέσει την λύση κοινής αποδοχής στην προεδρία της ΕΠΟ.

Το κυβερνητικό σχέδιο, εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή με τις υπερκείμενες ομοσπονδίες, προβλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να διοικηθεί από μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για τουλάχιστον μια τριετία -ενδεχομένως και παραπάνω.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει στις FIFA, UEFA o Ντέμης Νικολαϊδης να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ