Ριζική αναδιάρθρωση των άγονων γραμμών προανήγγειλε ο Σπίρτζης
Ριζική αναδιάρθρωση του ισχύοντος καθεστώτος για τις άγονες γραμμές, που στοιχίζουν κάτι περισσότερο από 45 εκατ. ευρώ ετησίως, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης, διαμηνύοντας ότι θα υπάρξουν δραστικές περικοπές στην επιδότηση, ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ήταν καθησυχαστικός σε ότι αφορά τις πραγματικές άγονες γραμμές, όπως η Κάλυμνος και το Καστελόριζο, που «δεν έχουν
κανέναν λόγο να ανησυχούν». Χαρακτήρισε στρεβλό που σύστημα που ίσχυε εδώ και δεκαετίες, καθώς –όπως είπε- ήταν ρουσφέτι σε αεροπορικές εταιρίες και πρόσθεσε πως θα τεθούν κριτήρια, όπως το εποχιακό και η χιλιομετρική απόσταση, για τον εξορθολογισμό του.
«Είναι άγονη η γραμμή Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα ή Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα που κοστίζει 1,35 εκατ. ευρώ το χρόνο; Αυτό δεν είναι τόνωση στον τουρισμό της Κέρκυρας, αλλά ρουσφέτι σε αεροπορικές εταιρίες», είπε.
«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως και πολύ σκληρότεροι ως κυβέρνηση απ΄ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει θέσει πολύ αυστηρά κριτήρια», αντέτεινε ο Δημήτρης Σταμάτης.
Οι δημιουργοί του «Poker Face» αναλαμβάνουν το σενάριο του «Scream 8»
14:53
K-POP live με 12 τραγουδιστές και χορευτές το Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη
14:53
Κακοκαιρία Erminio: Πλημμύρισε το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου - Με ομπρέλες εντός κτηρίου οι υπάλληλοι (pic)
14:51
Κρεμλίνο: «Οι ουκρανικές δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί "χθες"»
14:41