ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Τσακαλώτου σε Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Απάντηση Τσακαλώτου σε Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας
ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας. Και περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις», σημειώνει σε δήλωσή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζει πως πρόκειται για βίντεο που έχει υποστεί επεξεργασία, σημειώνοντας:

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πέραν της γνωστής αγαπημένης συνήθειας της κοπτοραπτικής -όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα- θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ να εξηγήσω στον κ. Yπουργό ότι:

«Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα -και τι θα περιλαμβάνει αυτή - στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο»

«Άρα θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς. Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ