ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Η πρόταση προβλέπει αύξηση κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους μέσω εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από1.1.2022.

Προβλέπει επίσης την καθολική επανίσχυση του επιδόματος γάμου.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνεται, είναι η πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το συντριπτικό πλήγμα του δευτέρου μνημονίου και η ενίσχυση της βιοποριστικής λειτουργίας του μισθού.

«Μετά την αύξηση κατά 11% το 2019 και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η δυναμική αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συνεχιστεί. Τούτο συνιστά την ελάχιστη προϋπόθεση ώστε η οικονομική ανάπτυξη που σημειώνεται στη χώρα να μην αφορά τους ελάχιστους αλλά τους πολλούς», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και κατηγορεί την κυβέρνηση για υπαναχώρηση απο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

«Αποδεικνύει πόσο κενό περιεχομένου ήταν το σύνθημά της για "πολλές και καλές δουλειές"», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει την πρότασή του ρεαλιστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ