ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αφαίρεση βαθμών σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας

Γεραπετρίτης: Αφαίρεση βαθμών σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

«Σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας θα αφαιρούνται βαθμοί από μια ομάδα κάθε φορά που παίζει»: αυτό εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε παράλληλα ότι η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι, μέχρι η ομάδα να φθάνει σε αρνητική βαθμολογία, άρα θα πέφτει κατηγορία».

Την ίδια ώρα, στον απόηχο των επαφών που είχε στην Ελβετία, o υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της αλλά η ελληνική πολιτεία θα νομοθετήσει.

Ερωτηθείς εάν ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει ιδιοκτησία, απάντησε «όχι». Ανέφερε ότι η UEFA δεν προβλέπει αποκλειστικά ότι σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας θα επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές ποινές σε άλλες χώρες.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η ΕΕΑ διατύπωσε γνώμη και όχι απόφαση ότι εντόπισε πολυιδιοκτησία και επισήμανε πως τα αρμόδια όργανα θα λάβουν τις αποφάσεις για τις ποινές. Όπως πρόσθεσε, πολιτικά η κυβέρνηση παρενέβη και η υπόθεση ήταν ευκαιρία για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου.

Αναφερόμενος στο σχέδιο επανεκκίνησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπογράμμισε ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τη βούληση να το φέρει εις πέρας.

Μιλώντας για τις επαφές του με τον πρόεδρο και ειδικούς της UEFA στη Νιόν είπε πως το σχέδιο προβλέπει πως η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της για την αναρρύθμιση και την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία θα νομοθετήσει και εάν η ΕΠΟ και η Super League δεν αποδεχθούν τις προτάσεις των υπερκείμενων διεθνών οργάνων τους, τότε η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης διεμήνυσε πως με το νέο πλαίσιο θα υπάρχουν σαφείς κυρώσεις στις ομάδες για τον μισαλλόδοξο λόγο, τις πράξεις λεκτικής ή φυσικής βίας, με στόχο να μπει τέλος στην εχθροπάθεια που διατρέχει το ποδόσφαιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ