ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική

Επιστολή Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Ιώαννη Μπούγα, απέστειλε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με την οποία ζητά να κληθεί να καταθέσει σε αυτή ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον του, «χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο». 

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για «αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες της Επιτροπής» που «αποδεικνύουν, χωρίς καμία αμφιβολία, την πολιτική δίωξη σε βάρος μου», καθώς και για «συνεχή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από μέλη της Επιτροπής και από Κυβερνητικά στελέχη».

Αναφέρει ότι «από τις μέχρι τώρα εργασίες της Επιτροπής σας δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα στοιχείο ενοχής μου, επιχειρείται με συνεχείς αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις και με αλλεπάλληλα νομικά πραξικοπήματα η δημιουργία και διατήρηση δυσμενούς επικοινωνιακού κλίματος εναντίον μου προκειμένου να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου».

Επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρει πως επιδιώκεται η εσπευσμένη ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και υποστηρίζει:

«Η έλλειψη οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου σε βάρος μου επιβάλλει την εσπευσμένη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μου από τη Βουλή για δήθεν ηθική αυτουργία σε πράξεις αυτουργών που ερευνά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί η παραπομπή μου, αλλά και η παραπομπή των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ως συμμέτοχων, στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου. Θα συντηρηθεί η επικοινωνιακή προσπάθεια περί δήθεν σκευωρίας για αρκετό διάστημα ακόμη χωρίς να υπάρχει δικαστική κρίση που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. Άλλο ένα κατάπτυστο νομικό πραξικόπημα από τους πραγματικούς σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου, που δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου αλλά στρέφεται και κατά έντιμων και ευσυνείδητων Εισαγγελέων και πλήττει βάναυσα τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Μεθοδεύεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου πριν η Δικαιοσύνη αρχειοθετήσει τις καταγγελίες κατά των φυσικών αυτουργών. Αρχειοθέτηση η οποία είναι βέβαιη μετά τις γνωστές πρόσφατες απολύτως σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που απαλλάσσουν από κάθε ποινική και πειθαρχική ευθύνη την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει «αδιανόητο» να ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν ενώπιον της:

«1. Ο μηνυτής μου κ. Σαμαράς.
2. Τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον μου, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επειδή διαισθάνονται ή νιώθουν, όπως κατέθεσαν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι είμαι δήθεν αναμεμειγμένος στη διερεύνηση του σκανδάλου της NOVARTIS.
3. Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, η κα Παπασπύρου και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις και καταγγελίες του κ. Αγγελή προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοπιστία του.
4. Τα μέλη της Επιτροπής σας που αποκλείσθηκαν παράνομα από τις εργασίες της επειδή επρόκειτο δήθεν να εξετασθούν ως μάρτυρες. Η μη εξέτασή τους ως μαρτύρων αποδεικνύει ότι η εξαίρεσή τους ήταν μεθοδευμένη και προσχηματική και συνιστά έναν επιπλέον λόγο ακυρότητας της διαδικασίας.
5. Τους μάρτυρες την εξέταση των οποίων θα προτείνω όταν εμφανισθώ ενώπιον της Επιτροπής σας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ