ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής ελαφρότητα της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής ελαφρότητα της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για πρωτοφανή ελαφρότητα στη διαχείριση κρίσιμων εθνικών θεμάτων κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για τα Ίμια, αλλά και το περιστατικό με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis που εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε κατά το περιστατικό με το τουρκικό ερευνητικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πριν λίγες μέρες μας είπαν ότι το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις παρασύρθηκε δυτικά από τον άνεμο, παρόλο που αυτός φυσούσε από τα Βορειοδυτικά.

Την επόμενη μας είπαν ότι η Τουρκία δοκίμαζε τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που κατά τη διάρκεια της κρίσης αντάλλασσε παραινέσεις ψυχραιμίας μεταξύ της» και συμπληρώνει:

«Και σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Ορουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”!».

Όπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ, «σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βασιστεί στις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Για αυτό το λόγο και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε».

«Ωστόσο, μετά από όλα αυτά, η παραίνεση για ψυχραιμία πρέπει να αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που συνειδητοποιεί ότι μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τα εθνικά μας θέματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ