ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kόντρα για το αγροτικό στη Βουλή

Kόντρα για το αγροτικό στη Βουλή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιμέτωπη με τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς και τις σφοδρές επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν να αποσυρθούν τα μέτρα που θίγουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας, βρίσκεται η κυβέρνηση με τον Βαγγέλη Αποστόλου να καλεί τους αγρότες σε διάλογο και την ίδια ώρα να ξεκαθαρίζει ότι «πακέτο Αποστόλου στη λογική του πακέτου Χατζηγάκη δεν θα υπάρξει».

Στη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για το αγροτικό, τόσο ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας, όσο και οι βουλευτές του μίλησαν για νομοσχέδιο «έκτρωμα», θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι τα μέτρα αυτά είναι η «ταφόπλακα» των αγροτών.

«Αυτό που λέτε στους αγρότες, είναι “ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε, αλλά θα σας σφάξουμε”», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να απαντήσει στα αιτήματα των αγροτών, τους συκοφαντεί και τους βρίζει. «Μιλά για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πολιτικής αναταραχής και αποσταθεροποίησης», είπε και απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα, πρόσθεσε: «Δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες ως επιχειρηματίες μεγαλοτσιφλικάδες και τους νέους με τα μπλοκάκια ως επιτυχημένους επαγγελματίες με γραβάτες;».

«Για το δίκιο του κανείς αξίζει να πεθαίνει και άσε να λένε οι δειλοί και οι προσκυνημένοι», ήταν η μαντινάδα με την οποία έκλεισε την ομιλία του Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πέσει από το ασφαλιστικό. «Αν επιμείνετε να πληρώσουν οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το κόστος της υπογραφής Τσίπρα, θα πέσει η κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι θα πάνε και οι 153 βουλευτές να του κάνουν το χατίρι και να ψηφίσουν και να μην μπορούν να επισκεφτούν τις περιφέρειες τους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Να επανεξετάσει το νομοσχέδιο και να μην το εισάγει με βία. Το καθυστερείτε γιατί η ημέρα ψήφισης ίσως είναι και μέρα πτώσης».

Τη διαφωνία της ΝΔ με τις ακραίες κινητοποιήσεις που δυσκολεύουν τους υπόλοιπους πολίτες και αδικούν και τους ίδιους τους αγρότες, εξέφρασε ο Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση με όσα λέει για τους αγρότες και για κομματικά κατευθυνόμενες κινητοποιήσεις, εξοργίζει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ