ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Κανένα πρόβλημα με την αποστολή Patriot στη Σ. Αραβία

Παναγιωτόπουλος: Κανένα πρόβλημα με την αποστολή Patriot στη Σ. Αραβία
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθησυχαστικός ως προς την αντιαεροπορική κάλυψη της Ελλάδας εμφανίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως η αποστολή του πυραυλικού συστήματος Patriot στη Σαουδική Αραβία δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την αεράμυνα της χώρας μας.

«Η αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική κάλυψη της χώρας και επιπρόσθετα θα προβάλλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

«Το οπλικό σύστημα (Ο/Σ) Patriot, αποτελεί τμήμα ενός πολυδιάστατου πλέγματος των μέσων που συνθέτουν την αεράμυνα της χώρας, τα οποία είναι τοποθετημένα κατάλληλα, ώστε η οποιαδήποτε προσωρινή απουσία ενός εξ' αυτών να μην έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική μας κάλυψη, ενώ παράλληλα επιδιορθώθηκε ένα επιπλέον σύστημα. Επιπρόσθετα, η μετάβαση της Μοίρας Patriot στη Σαουδική Αραβία θα προβάλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας μας», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο των Διεθνών Συμμαχιών, συμμετέχει σε αποστολές, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο, με γνώμονα την διεθνή παρουσία της χώρας και την περαιτέρω ανάδειξή της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, στις απορρέουσες τεχνικές συμφωνίες, λαμβάνονται υπ' όψιν, πάντοτε και πρωτίστως, τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους», υπογράμμισε, εξάλλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ