ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κατάθεση Τσατάνη ρίχνει φως στο παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - Παπαγγελόπουλου

ΝΔ: Η κατάθεση Τσατάνη ρίχνει φως στο παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - Παπαγγελόπουλου
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την εκτίμηση πως η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, κατέθεσε «συγκλονιστικές λεπτομέρειες για μια σκοτεινή υπόθεση» που αφορά στις «μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου» εκφράζει, μέσω σχολίου της την Πέμπτη, η Νέα Δημοκρατία.

«Η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η πρώτη που σε ανύποπτο χρόνο δημόσια (το 2016 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) μίλησε για τις μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σήμερα φώτισε καταθέτοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες μια σκοτεινή υπόθεση. Έριξε φως στο παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου, αποτελώντας την τέταρτη υψηλόβαθμη εισαγγελική λειτουργό (μετά τους κ.κ εισαγγελεις Ράικου, Αγγελη, Αθανασίου) που περιγράφει μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη εξωθεσμική διαδικασία», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Η ΝΔ κάνει λόγο για περιγραφή μιας «μεθόδευσης», την οποία και αναλύει σε πέντε σημεία.

«1. Πιέσεις Παπαγγελόπουλου προς δικαστικούς λειτουργούς για συγκεκριμένες υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν.
2. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που δεν ενδίδουν στις εξωθεσμικές πιέσεις, απειλούνται από τον τέως αναπληρωτή υπουργό.
3. Ακολουθεί στοχοποίηση, κυρίως από δημοσιεύματα του κ. Βαξεβάνη.
4. Οι εισαγγελείς αρνούνται να υποκύψουν στα ΜΜΕ που τους χτυπούν.
5. Ύστερα από όλα αυτά, ακολουθεί προσπάθεια πειθαρχικής εξόντωσης τους».

«Τέσσερις λοιπόν εισαγγελείς καταγγέλλουν τις ίδιες συμπεριφορές , τις ίδιες πιέσεις, στις ίδιες μεθοδεύσεις και τα ίδια πρόσωπα. Όσοι δικαστικοί λειτουργοί δεν "συμμορφώνονταν προς τας ...υποδείξεις" Παπαγγελόπουλου, έμπαιναν στο στόχαστρο του ίδιου κι ακολουθούσε ο κ. Βαξεβάνης κι άλλα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ . Μετά και τη σημερινή κατάθεση κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους κατά των πολιτικών αντιπάλων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ