ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Τζεντιλόνι: Ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα

Τσίπρας σε Τζεντιλόνι: Ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ANDREA BONETTI

Τη στήριξή του στην ανάγκη περαιτέρω μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε., Πάολο Τζεντιλόνι.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον κ. Τζεντιλόνι πως η σημερινή κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δική του απόφαση, ενόσω διατελούσε πρωθυπουργός, η οποία οδηγούσε σε πρωτογενή πλεονάσματα μειωμένα κατά 1%, αρχής γενομένης από το 2020.

Κατά τα λοιπά, οι κύριοι Τσίπρας και Τζεντιλόνι συνομίλησαν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξετάσει το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, αλλά και την προώθηση του Ευρωπαϊκού Green Deal, με σκοπό να εξασφαλισθεί ότι αυτή η ανάπτυξη είναι βιώσιμη και η αναγκαία μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα είναι δίκαιη.

Υπογραμμίσθηκε δε τη σημασία να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλες τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις κατά την επόμενη περίοδο.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του Green Deal.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ