ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Ανεπαρκής και αποτυχημένη η κυβέρνηση

Τζανακόπουλος: Ανεπαρκής και αποτυχημένη η κυβέρνηση
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Βόλο την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας, παράλληλα, τη ΝΔ ότι «παραμένει καθηλωμένη στις αγκυλώσεις της».

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε αποτυχημένη, τόσο την οικονομική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, όσο και στο μεταναστευτικό και στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και ευημερία και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την επάρκεια και είναι καθηλωμένη στις αγκυλώσεις της. Στον τομέα της εξωτερικής της πολιτικής έχει συνεχείς διπλωματικές αποτυχίες, όπως στο Λιβυκό πρόβλημα. Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο. Δεν κάνουμε κριτική από πατριδοκάλπικη σκοπιά, αλλά αυτή η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς πυξίδα και έχει όμως την απόλυτη στήριξη των μιντιακών μέσων», είπε.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση λόγω των αγκυλώσεών της δεν έχει κανένα σχέδιο και καθοδηγείται από υπερσυντηρητικές αντιλήψεις και με τις λανθασμένες κινήσεις της έχει δημιουργήσει χαοτικές καταστάσεις στα νησιά».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «μέσα στο 7μηνο που είναι κυβέρνηση η ΝΔ έχει δείξει ότι ενισχύει την ολιγαρχία και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σκοπός του Μητσοτάκη είναι να ενισχύσει τους φίλους του και η πολιτική που ακολουθεί ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης».

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μιλώντας για την αντιπολιτευτική πορεία του κόμματός του, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει τις προσπάθειές του με μια πλατιά και μαχητική αντιπολίτευση», ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ