ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Είμαστε μακριά από τη Χάγη

Πέτσας: Είμαστε μακριά από τη Χάγη
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

«Είμαστε μακριά από τη Χάγη και αυτό που θέλουμε είναι να προχωρήσουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και αν υπάρξει θετικό έδαφος να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο κανάλι OPEN TV.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε σε όλα τα «καυτά» ζητήματα της επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων και η είσοδος του Οruc Reis στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα.

«Την πορεία του Oruc Reis την παρακολουθούσαμε από την ώρα που μπήκε στα δικά μας θαλάσσια ύδατα και για αυτό στείλαμε το “Νικηφόρος Φωκάς”. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών ενώ τόνισε πως παράλληλα θα προχωρήσουν και οι κλειστές δομές.

Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μπουν στο υφιστάμενο σύστημα που λήγει στις 30 Απριλίου. Από το Μάιο θα υπάρχει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το αμέσως προσεχές διάστημα. Πάντως όσοι νιώθουν ότι απειλούνται ότι θα χάσουν την κατοικία τους, να μπουν στο σύστημα μέχρι την 30η Απριλίου».

Ερωτηθείς για το πότε θα έρθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε κανονικότητα στην αγορά εργασίας».

«Ελπίζουμε σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας και το 2020 και το 2021» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στο υπουργικό συμβούλιο του Ιουνίου θα αποφασιστεί η αύξησή του.

«Δεν μπορώ να πω τι ποσοστό αύξησης θα υπάρξει αλλά θα υπάρξει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος για την εισφορά αλληλεγγύης ο κ. Πέτσας είπε «ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση μέσα στο 2020 της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει ισοσταθμική μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ