ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι αμφίπλευρη

Φίλης: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι αμφίπλευρη
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει μια «ασυνθηκολόγητη» στάση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και να προχωρήσει σε μια διεύρυνση που θα εντάξει πολίτες με αριστερές διαδρομές καθώς και νέους που οριοθετούνται πέρα από τη βία, εξέφρασε το Σάββατο ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νίκος Φίλης.

«Ο αριστερός ριζοσπαστισμός του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρξε ανάχωμα προς τη Χρυσή Αυγή σε συνθήκες κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει το δεξιό ριζοσπαστισμό που αυτή την περίοδο εμφανίζεται με νεοφιλελεύθερο και εθνικιστικό πρόσωπο», σημείωσε ο κ. Φίλης, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ – Σαββατοκύριακο».

Για τις εκλογές - όποτε αυτές γίνουν - και την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η αντιπολίτευσή μας πρέπει να είναι ασυνθηκολόγητη με την κυβερνητική πολιτική, αλλά να επιδιώκει ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις, που θα αποτελέσουν το πρόπλασμα για μια προοδευτική κυβερνητική λύση στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική. Συνεπώς δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ούτε όμως θα περιμένουμε να πέσει η Δεξιά ως ώριμο φρούτο», πρόσθεσε.

«Η διεύρυνσή μας πρέπει να είναι αμφίπλευρη. Να εντάσσει στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πολίτες από το προοδευτικό κέντρο που έχουν αντιεθνικιστικές και αντινεοφιλελεύθερες ευαισθησίες, πολίτες με πολλαπλές αριστερές διαδρομές, καθώς και νέους της διάχυτης αμφισβήτησης που οριοθετούνται από τη βία. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μετά το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στις νεότερες ηλικίες, στις πρόσφατες εκλογές μάλιστα με 37%», υπογράμμισε, εξάλλου, ο Νίκος Φίλης.

Για την ψήφιση της στρατιωτικής συμφωνίας με ΗΠΑ σχολίασε: «Ψηφίσαμε “παρών” στην αμυντική συμφωνία, δηλ. απομακρυνθήκαμε από το «ναι». Ζητήσαμε να αναβληθεί η ψηφοφορία για να κερδίσει πολιτικά ανταλλάγματα η Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Θα μπορούσαμε και να την καταψηφίσουμε ακόμα, γιατί υπάρχει δραματική αλλαγή των γεωπολιτικών δεδομένων στην περιοχή μας, με την πολεμική κλιμάκωση που προωθεί ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή».

Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να στείλουμε Patriot στη Σαουδική Αραβία, δηλαδή στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με το Ιράν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ