ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αποστολή μας να τελειώσουμε τα προβλήματα και να ενώσουμε τον λαό

Θεοδωρικάκος: Αποστολή μας να τελειώσουμε τα προβλήματα και να ενώσουμε τον λαό
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τις «τρεις εντολές που έλαβε ο πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό», ανέλυσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, στον Τύρναβο της Λάρισας.

«Η πρώτη είναι να ανατάξει την οικονομία, ώστε όλοι οι Έλληνες να διεκδικήσουν μερίδιο σε μια καλύτερη ζωή. Η δεύτερη εντολή που πήρε ήταν να κάνει επιτέλους την Ελλάδα κράτος και οι Έλληνες να αισθανθούν ασφάλεια για την ζωή τους μέσα στη χώρα, αλλά και ασφάλεια απέναντι στους γείτονες της χώρας μας, και ιδίως αυτούς εξ ανατολών που με προκλητικό τρόπο απειλούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Και η τρίτη εντολή που πήρε ο πρωθυπουργός ήταν να ενώσουμε τους Έλληνες. Να βάλουμε ένα τέλος οριστικό στον τεχνητό διχασμό που προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, με κραυγές του είδους ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Εμείς δεν ήρθαμε να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς ήρθαμε να τελειώσουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε μια καινούρια προσπάθεια όπου θα ενώσουμε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι μας», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας για το σχεδιασμό και τις πολιτικές της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «έχουμε την υποχρέωση να πάμε μπροστά», ενώ μιλώντας για τον τομέα της οικονομίας, είπε ότι «είναι βέβαιο ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολογίας, και στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τον ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια σημαντική μείωση της φορολογίας».

«Όλοι μας πληρώνουμε 22% λιγότερο ΕΝΦΙΑ και από την επόμενη χρονιά θα πληρώνουμε ακόμη 8% λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Οι Έλληνες δεν θα ντρεπόμαστε και δεν θα φοβόμαστε για την ιδιοκτησία μας με την οποία είμαστε ταυτισμένοι. Γιατί ναι ο Έλληνας, η μεσαία τάξη και κάθε ελληνική οικογένεια είναι ταυτισμένοι με την ακίνητη περιουσία την οποία έκανε ύστερα από σκληρή δουλειά», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μεταξύ άλλων είπε, ότι κυβέρνηση μειώνει σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές, βάζει τέλος στην «Εισφορά Αλληλεγγύης σε βάθος τετραετίας και τέλος στο Τέλος Επιτηδεύματος, για να τονίσει πως «η οικονομία απελευθερώνεται από την γάγγραινα της υπερφορολόγησης την οποία είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση από την ιδεοληψία και την ανικανότητα της».

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο δημογραφικό πρόβλημα τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα γενιά, να ανασάνει η οικονομία, να γίνουν δουλειές προκειμένου κάθε νέο ζευγάρι να θέλει να χτίσει την ζωή του και την οικογένεια του στην Ελλάδα».

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα χρωστάει στους ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου». Όπως είπε, πρέπει να γίνουν βήματα για περισσότερη μείωση της φορολογίας των αγροτών, να στηριχθούν οι καινοτόμες αγροτικές δράσεις ώστε τα νέα παιδιά να φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες της γης με προσφορά στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, ο υπουργός Eσωτερικών, αναφέρθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής τονίζοντας ότι «αν δεν είχαμε κάνει πράξη μέσα στις πρώτες 20 ημέρες της κυβερνητικής θητείας το νόμο που διόρθωνε τα τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας από την απλή αναλογική, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Για τον τομέα των έργων στην τοπική αυτοδικοίκηση και το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, ο κ. Θεοδωρικάκος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει μέσα έργα 1,3 δις ευρώ ενώ στο ταμείο είχε 130 εκατ. ευρώ».

«Δεν παραδοθήκαμε. Δώσαμε μάχη σκληρή. Πήγαμε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μιλήσαμε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με την Περιφέρεια και βρήκαμε μια σπουδαία λύση η οποία θα μας βοηθήσει επιτέλους να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα έργων που έχει ανάγκη η χώρα», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημείωσε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες και να ετοιμαστούν νόμοι «οι οποίοι στοχεύουν ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι αρμοδιότητες των δήμων, έναντι του κράτους αλλά και και να περάσουν νέες αρμοδιότητες, χρήματα και προσωπικό στους δήμους τις Περιφέρειες, από τις Αποκεντρωμένες διοικήσεις».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει την αυτοδιοίκηση γιατί πιστεύει ότι είναι ένας απαραίτητος δημοκρατικός θεσμός που βοήθησε την κοινωνική συνοχή τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία «Σημασία για εμένα είναι ότι τουλάχιστον όλα τα παιδιά που έφυγαν από την χώρα τα χρόνια της κρίσης θα έχουν χωρίς εξαίρεση το δικαίωμα να ψηφίζουν από τη χώρα την οποία πήγαν» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ