ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ηλεκτρικό ποδήλατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Με ηλεκτρικό ποδήλατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
kedke.gr

Οδηγώντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο κατέφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προγραμματισμένη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με μπλε κράνος, ο κ. Παπαστεργίου ξεκίνησε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ και μέσω Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας έστριψε στην Ηρώδου Αττικού για το ραντεβού που ήταν στις 11 το πρωί.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσε έτσι το παράδειγμα για «πράσινες» μετακινήσεις μέσα στις πόλεις, ενώ όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που προσπαθούν να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο κ. Παπαστεργίου είναι επίσης ο εν ενεργεία δήμαρχος στα Τρίκαλα, όπου από τον Απρίλιο του 2019, 10 μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα διατίθενται δωρεάν σε επαγγελματίες και πολίτες για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στους δρόμους της πόλης, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα που χρησιμοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα άτομα που επιλέγουν το ηλεκτρικό ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο και καρδιοαγγειακά προβλήματα αλλά και ελαχιστοποίηση της πιθανότητας για κατάθλιψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ