ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για Ίμια: Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο δέχθηκε πυρά

Καμμένος για Ίμια: Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο δέχθηκε πυρά
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την εκτίμηση ότι το βράδυ των Ιμίων, το 1996, το ελικόπτερο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού δέχθηκε πυρά εξέφρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ίμια δέχθηκε πυρά», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έψαξα να βρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί. Άκουσα τις συνομιλίες του ελικοπτέρου των ηρώων μας εκείνο το βράδυ και σας πληροφορώ πως τους είχε προταθεί να προσνηωθούν σε τουρκικό σκάφος και εκείνοι αρνήθηκαν και προτίμησαν να πέσουν», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, του έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσνηωθεί στην τουρκική φρεγάτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τι σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε κατάθεση στεφάνων εκεί που έπεσαν οι ήρωες».

Πάνος Καμμένος: Έκανα ένα χειρουργείο που με βοήθησε να τα αλλάξω όλα

Ο Βαρουφάκης ακολουθούσε τη γραμμή Σόιμπλε για Grexit

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «πρέπει να απαλλαχθεί από τα βαρίδια που έχει στο κόμμα», έτσι ώστε να το κάνει ένα πραγματικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

«Ο Τσίπρας ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και είχαμε πολύ καλή συνεργασία», σημείωσε, ωστόσο επεσήμανε ότι το μεγάλο του λάθος ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ερώτηση για το αν θα επανέλθει στην πολιτική σκηνή ο κ. Καμμένος απάντησε ότι είναι σε αγρανάπαυση. «Η συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι του '15, ήταν μία συμφωνία έπειτα από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης και ένα σκληρό πόκερ έχοντας δύο επιλογές», είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Ή να ακολουθήσουμε τη λύση Βαρουφάκη-Σόιμπλε, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, 80 δισεκατομμύρια μετρητά και 1,5 εκατ. ανθρώπινες ψυχές σε μία ανοικτή φυλακή που ήταν η Ελλάδα».

«Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε από την ευρωζώνη. Στις ταινίες μόνο ήθελε ο Βαρουφάκης να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Ακολουθούσε τη γραμμή Σόιμπλε. Αυτό που εσείς λέτε μνημόνιο ήταν η συμφωνία που έσωζε την Ελλάδα. Ήταν η ύστατη συμφωνία και ευτυχώς την πετύχαμε με τη βοήθεια των Αμερικανών και την εμπλοκή των Γάλλων» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσεθε:

«Μετά από αυτό, είπαμε με τον Τσίπρα πως πρέπει να λάβουμε νέα λαϊκή εντολή και πήγαμε σε εκλογές. Εκεί ο λαός αποφάσισε να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να κυβερνούμε».

Για την απόφασή του να μην συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποκάλυψε το γεγονός που τον επηράσε ιδιαίτερα προκειμένου να πάρει αυτήν την απόφαση.

«Ο τρίτος μας γιος ο Νικόλας, κάποια στιγμή, ξέρετε πώς είναι τα πράγματα στην εφηβεία, τα παιδιά έχουν εκρήξεις. Κάποια στιγμή που τσακωθήκαμε γυρίζει και μου λέει "δεν έχεις το δικαίωμα να με βάζεις να πηγαίνω στο σχολείο και να απολογούμαι γιατί έκανες το ένα ή το άλλο". Και αυτό με επηρέασε πολύ. Διότι πράγματι, τα παιδιά ενός πολιτικού δυστυχώς παίρνουν αν θέλετε και το βάρος, το οποίο δεν έχεις δικαίωμα από κάποια στιγμή και πέρα να το επιβάλλεις σε νέα παιδιά», είπε ο κ. Καμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ