ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για προσφυγικό: Τα νησιά είναι αφημένα στην τύχη τους

Τσίπρας για προσφυγικό: Τα νησιά είναι αφημένα στην τύχη τους
Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Για έλλειψη σχεδιασμού και ακραία ρητορική στο προσφυγικό κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά και για τον τόπο συνολικά», σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε Άρτα και Ιωάννινα

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση γιατί όπως είπε «ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία».

«Βλέπουμε άλλωστε πώς έχει διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρομαι και στο προσφυγικό όπου οι μεγάλες προσδοκίες και υποσχέσεις αποδεικνύονται ότι ήταν απατηλές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στα νησιά «που ουσιαστικά είναι αφημένα στην τύχη τους».

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός παρά μονάχα μια ακραία ρητορική από την μία και βεβαίως εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία» επεσήμανε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η προεκλογική εκτίμηση ότι «ο τόπος και ο λαός όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αλλά η κυβέρνηση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο».

«Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μονάχα την γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ήπειρο όπου περιοδεύει, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «επί 4,5 χρόνια παρά τις μεγάλες δυσκολίες, οικονομικές δημοσιονομικές καταφέραμε να κάνουμε πολύ σοβαρά πράγματα για τα Γιάννενα και την Ήπειρο συνολικά».

«Παρά τις δυσκολίες, τα Γιάννενα κι η Ήπειρος βγήκαν από την απομόνωση» είπε και αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως στο αεδροδρόμιο της πόλης, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, τις τοπικές μονάδες υγείας, αλλά και τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που όπως σημείωσε «δυστυχώς σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία τους».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιονία οδό που όπως υπογράμμισε «έφερε την Ήπειρο πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα».

«Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι τους επτά μήνες της νέας κυβέρνησης ότι η Ήπειρος και τα Γιάννενα είναι ξανά στον αυτόματο πιλότο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός αλλά και έργα που εμείς είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις στις καλένδες».

«Φοβάμαι ότι αυτό δεν συμβαίνει ειδικά για την Ήπειρο και τα Γιάννενα. Δεν είναι μια τιμωρία επειδή κατάγομαι από αυτό τον τόπο. Αλλά είναι δυστυχώς μια κατάσταση που συμβαίνει συνολικά για την χώρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ