ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΚΙΝΑΛ για Βαρουφάκη: Να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές με δική του ευθύνη

Πηγές ΚΙΝΑΛ για Βαρουφάκη: Να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές με δική του ευθύνη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Αιχμηρά σχολίασαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής την ενέργεια του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει στη Βουλή τις ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε στο πλαίσιο του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Εάν ο κ. Βαρουφάκης επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές που έκανε στο Eurogroup, να το πράξει με δική του ευθύνη και να μην προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο. Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι για όλα όσα συνέβησαν στην οικονομία το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής».

Σημειώνεται πως ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε, μάλιστα, απόφαση του Αρείου Πάγου του 2014 σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015

«Παραδίδω συσκευή αποθήκευσης με τις ηχογραφημένες συνεδρίες του Eurogroup. Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πώς όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στους διαλόγους, στις τοποθετήσεις και στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ