ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Τόσκα σε Φώφη Γεννηματά μετά την επίθεση με μολότοφ

Απάντηση Τόσκα σε Φώφη Γεννηματά μετά την επίθεση με μολότοφ

 Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για παραίτηση Τόσκα, τονίζοντας ότι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν διατεθεί 22 αστυνομικοί για τη φύλαξή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ διατίθενται καθημερινά πέντε (5) ένστολοι αστυνομικοί για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ακόμη δεκαεπτά (17) αστυνομικούς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για τον τρόπο που κατανέμονται για την ασφάλεια των γραφείων του.
Παράλληλα πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προστάτευσαν τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό.
Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, θα λάβει όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε».

Η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και η ανακοίνωση Γεννηματά

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 20.30 της Παρασκευής και σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς να τον τραυματίσει. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του ζητά παραίτηση του υπουργού Προστασίας του ΠολίτηΝίκου Τόσκα.

Πριν φτάσει η διμοιρία από την οδό Διδότου εμφανίστηκε ομάδα αντιεξουσιαστών και άρχισε να πετάει μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ , την ώρα που είχε φτάσει και ο βουλευτής και είχε κατέβει από το αυτοκίνητο του προκειμένου να μπει στο κτίριο. Αμέσως βγήκε η ασφάλεια του κτιρίου, όμως οι δράστες πρόλαβαν και έφυγαν ανενόχλητοι.

Το κόμμα, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία».

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος» και σημειώνει πως αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο «οφείλει να παραιτηθεί» γιατί «εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ