ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς σε Σταϊκούρα: Φέρε άμεσα στη Βουλή τα στοιχεία για τα «κόκκινα» δάνεια

Παππάς σε Σταϊκούρα: Φέρε άμεσα στη Βουλή τα στοιχεία για τα «κόκκινα» δάνεια
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την άμεση κατάθεση στη Βουλή όλων των στοιχείων για τα «κόκκινα» δάνεια, «που καθυστερημένα ζήτησε η ΝΔ από τις τράπεζες», ζητά, με γραπτή ανακοίνωσή του το Σάββατο, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς επικρίνει τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, υποστηρίζοντας ότι «ζήτησε εκ των υστέρων ενημέρωση από τις τράπεζες για το ύψος των ”κόκκινων” δανείων και τις ως τώρα ενέργειες διαχείρισης του ζητήματος».

«Προτεραιότητα πρέπει να είναι η κοινωνία και η πραγματική οικονομία. Η αξίωση για διαφάνεια είναι αυτονόητη. Τα στοιχεία, τα οποία ζητήθηκαν, πρέπει να κατατεθούν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και πιο συγκεκριμένα σε αυτές των Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου», σημειώνει ο κ. Παππάς.

«Η Βουλή και η κοινωνία δικαιούνται να γνωρίζουν. Η Πολιτεία οφείλει να σχεδιάζει και να προστατεύσει την κοινωνία και την οικονομία από αρνητικές εξελίξεις και ένα κύμα πλειστηριασμών», προσθέτει.

Τέλος, ο Νίκος Παππάς κατηγορεί τη ΝΔ ότι «έχει ψηφίσει ήδη το αδιαφανές σχέδιο Ηρακλής», «δρομολογεί την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα. Προχωρά στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας» κι ότι «προχωρά στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ