ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος στο CNN Greece: Μονόδρομος η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοχαρόπουλος στο CNN Greece: Μονόδρομος η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Μονόδρομο χαρακτήρισε τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως όσοι μιλούν για «ΠΑΣΟΚοκοποίηση» μάλλον ξεχνούν πως το 32% που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές οφείλεται και στο γεγονός πως τον ψήφισε ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ενώ για το κατώτατο μισθό υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης το παρέπεμψε στις καλένδες.

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού έκανε λόγο στη συνέντευξή του στο CNN Greece, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο η κυβέρνηση και καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και η δημιουργία κλειστών δομών δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης παραπέμπει το θέμα στις καλένδες και ενώ είχε δεσμευτεί προεκλογικά, τώρα κάνει πίσω.

Για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως πλήττει μεγάλη ομάδα πολιτών και πως έρχεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μη μισθωτούς.

Σε ό,τι αφορά στην προστασία πρώτης κατοικίας ο κ. Θεοχαρόπουλος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός πως δεν διαπραγματεύτηκε κανενός είδους παράταση, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως μεριμνά για τις τράπεζες και όχι τον λαό.

Τέλος ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε πως ο μετασχηματισμός και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος και εμφανίστηκε βέβαιος πως θα προχωρήσει.

Για το φόβο της πασοκοποποίησης που εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσοι φοβούνται ας σκεφτούν ποιοι ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ και πήρε 31,5%. Σίγουρα δεν ανήκαν μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχονταν και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κλπ. Επομένως όσοι μιλούν για “ΠΑΣΟΚοποίηση”, θέλουν να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 5%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ