ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Υποκριτής ο Τσίπρας στο θέμα του ασφαλιστικού

Πέτσας: Υποκριτής ο Τσίπρας στο θέμα του ασφαλιστικού
INTIME

Δύσκολη εξίσωση χαρακτήρισε τον κοινοτικό προϋπολογισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως αντιμετωπίζει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου και μεριμνά για τους αγρότες, τις μητέρες και τους νέους επαγγελματίες. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβραβεύει όσους έχουν πολλά χρόνια έτη ασφάλισης, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με το νόμου Κατρούγκαλου.

Επίσης, ο κ. Πέτσας τόνισε πως με το σύστημα νέων εισφορών, οι μη μισθωτοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 6 κατηγοριών, κάτι που δίνει τη δυνατότητα για επιλογή βάσει της οικονομικής δυνατότητας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αναφορικά με τη Novartis ο κ. Πέτσας σημείωσε πως δεν υπάρχει αδυναμία της αστυνομίας για το ότι έχασε τον μάρτυρα αλλά πλέον τις αποφάσεις θα λάβει η προανακριτική.

Τα πρόσωπα που συκοφαντήθηκαν έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, τόνισε ο κ. Πέτσας, ενώ υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας ψεύδεται και εκείνος επέλεξε να εμπλακεί στο θέμα. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τσίπρα τόνισε πως είναι δείγμα πανικού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το σχεδιασμό μας στο μεταναστευτικό -προσφυγικό και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις κλειστές δομές» σημείωσε, ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επίταξη εκτάσεων.

Κάλυψε πλήρως τον Νότη Μηταράκη, αναφέροντας πως ο αρμόδιος υπουργός έχει τη δυνατότητα, βάσει το δεδομένων να δείξει μια ευελιξία.

Σε ερώτηση του CNN Greece αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το νέο σύστημα των ασφαλιστικών εισφορών πως επιβαρύνει την πλειοψηφία των μη μισθωτών, ο κ. Πέτσας απάντησε ως εξής: ΟΥΑΙ γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί. Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά ξεχνά ότι η κυβέρνηση του είχε συνδέσει τον κατώτατο μισθό με τις εισφορές. Με το νέο σύστημα θα υπάρχει προβλεψιμότητα και θα αποφευχθούν φαινόμενα φοροδιαφυγής, καθώς ο καθένας θα αποφασίζει τις εισφορές που θα καταβάλλει βάσει της οικονομικής του δυνατότητας.

Μετά την ενημέρωση, ο κ. Πέτσας ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι όποιες εξελίξεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες θα αποφασιστούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ή την Προανακριτική.

Οπότε σήμερα το απόγευμα δεν αποκλείεται να υπάρχουν νέα δεδομένα αναφορικά με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες που δεν πήγαν να καταθέσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ