ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση του νέου ασφαλιστικού στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση του νέου ασφαλιστικού στη Βουλή
INTIME

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νέου ασφαλιστικού με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση να εκτιμά ότι  όλοι οι σημερινοί και μελλοντικοί εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση αν συνταξιοδοτηθούν με το νέο νόμο.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι αύξηση στις συντάξεις τους θα πάρουν όσοι είναι ασφαλισμένοι για 30 χρόνια και μια μέρα, ενώ θα δουν άμεση αύξηση επιπλέον 280.000 συνταξιούχοι επικουρικής σύνταξης από 5 έως 200 ευρώ μεσοσταθμικά. Στην κριτική που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταργεί τη 13η σύνταξη, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, αλλά ένα επίδομα που στόχευε στη χειραγώγηση της ψήφου των συνταξιούχων.

Για επικοινωνιακή καταιγίδα που κάνει λόγο για αυξήσεις στις συντάξεις και μειώσεις στις εισφορές, έκανε λόγο η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι οι 9 στους 10 ειναι χαμένοι με το νομοσχέδιο αυτό. "Η κυβέρνηση επιχειρεί αντιστροφή αναδιανομή, αφαιρεί εισόδημα από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Πρόκειται για ακραία ασφαλιστική αλλαγή", είπε με τον Γιάννη Βρούτση να σημειώνει ότι ο ίδιος ποτέ δεν είπε ότι θα δουν αυξήσεις όλοι οι νυν συνταξιούχοι.

"Ψέμα" χαρακτήρισε ο Γιώργος Μουλκιώτης από το ΚΙΝΑΛ τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις, ενώ από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "τσακίζει" τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές. Εκ μέρους του ΜέΡΑ 25 η Μαρία Αμπατζίδου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο προτάσσει την ατομική ανταποδοτικότητα έναντι της κοινωνική αλληλεγγύης και οδηγεί στην ιδιωτική ασφάλιση.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταψηφίζουν όλα τα κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ