ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Νovartis: Η συμπεριφορά Τσίπρα δείχνει άμεση εμπλοκή του

Γεωργιάδης για Νovartis: Η συμπεριφορά Τσίπρα δείχνει άμεση εμπλοκή του
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «όποιος υπέδειξε κάτι στον "Μάξιμο Σαράφη" θα πάει φυλακή».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι κατά την άποψή του η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα δείχνει άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Μέχρι την ώρα που πηγαίναμε να εξετάσουμε τους προστατευόμενους ψευδομάρτυρες όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε μια αδιαφορία για την (Προανακριτική) Επιτροπή και είχαν εγκαταλείψει στην ουσία τον κ. Παπαγγελόπουλο», είπε και συμπλήρωσε:

«Μόλις πλησιάσαμε τον "Μάξιμο Σαράφη" ξαφνικά όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ηλεκτρίστηκε, με τον κ. Τσίπρα πρώτο να βγαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται έναν φυγά από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει άμεση εμπλοκή Τσίπρα. Αυτό μένει να αποδειχθεί. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος υπέδειξε κάτι στον Σαράφη θα πάει φυλακή οποίος και να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Ευαγγελάτος κατέθεσε κάτι που ήταν αληθές ότι η πολιτική του φαρμάκου δεν γινόταν σε συνεννόηση με την αρμοδία διεύθυνση, αλλά από το γραφείο του υπουργού. Ο τρόπος τιμολόγησης του φαρμάκου καθορίζεται από τον υπουργό ο υπολογισμός των τιμών δηλαδή αν έχει γίνει σωστά η τιμολόγηση βάσει των υπουργικών αποφάσεων γίνεται από την επιτροπή τιμών. Φυσικά δεν καθορίζαμε τιμή φαρμάκου ούτε της Novartis ούτε καμίας εταιρείας η επιτροπή τιμών με βάση τις αρμόδιες αποφάσεις» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, το δελτίο τιμών του φαρμάκου βγαίνει σε ΦΕΚ, πάνω στο ΦΕΚ φαίνονται οι υπογραφές όλων όσοι έχουν συμφωνήσει με τις τιμές, «δεν είναι τι λέω, τι λες, τι λέει».

«Επί θητείας μου δεν υπέγραψα κανένα φύλλο δελτίο τιμών φαρμάκου χωρίς ομόφωνες αποφάσεις από την επιτροπή που ήταν άλλοτε 13 άλλοτε 15 άτομα. Ο κ. Ευαγγελάτος δεν ήταν στην επιτροπή τιμών, ήταν προϊστάμενος στη διεύθυνση φαρμάκου. Αυτό που είπε είναι ότι η διεύθυνση φαρμάκου του υπουργείου, δηλαδή αυτός, δεν συμμετείχε στη συγγραφή των υπουργικών αποφάσεων δηλαδή της πολιτικής του φαρμάκου που καθοριζόταν μέσω της τρόικας γιατί τότε είχαμε μνημόνιο και ό,τι σχεδιάζαμε έπρεπε να ήταν συμφωνημένο με την τρόικα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ