ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Στο κενό οι έκνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Στο κενό οι έκνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Εμφανής είναι η ικανοποίηση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κι επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Ο κ. Μπρακουμάτσος στην επιστολή του προς την Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι:

«Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση σε αυτή οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας μπορούν να εξετάζονται μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και εάν εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής που έχουν εκδοθεί για τους προστατευόμενους μάρτυρες αυτοί θα καταθέσουν με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέτρων προστασίας».

Δηλαδή, ναι μεν οι προστατευόμενοι μάρτυρες μπορούν να προσαχθούν βιαίως, αλλά οι «κουκούλες» δεν θα βγουν.

Στο κενό

Αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στο CNN Greece το εξής σχόλιο για την επιστολή Μπρακουμάτσου:

«Η επιστολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ρίχνει στο κενό τις έκνομες μεθοδεύσεις όλων αυτών των ημερών από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα τον εκφοβισμό των προστατευόμενων μαρτύρων για να πετύχουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis. Ό,τι και να κάνουν, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιοι έστησαν το πάρτι δισεκατομμυρίων και ποιοι είναι αυτοί που το αποκάλυψαν και το έστειλαν στη Δικαιοσύνη».

Η τοποθέτηση Ραγκούση

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην Προανακριτική, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία:

«Αφού δεν πετύχατε στο Plan A, δηλαδή δεν καταφέρατε να αφαιρέσετε το φάκελο του σκανδάλου από την εισαγγελέα Τουλουπάκη μετά τη συντριβή σας στην Ολομέλεια Εφετών, τώρα επιχειρείτε το Plan A. Επιχειρείτε να εξουδετερώστε τους προστατευόμενους μάρτυρες. Διαπράττετε αυτές τις πρωτοφανείς θεσμικές δολιότητες με ένα και μοναδικό σκοπό: Να αποσοβήσετε ενδεχόμενη δίωξη του Άδωνι Γεωργιάδη που θα συνεπάγεται κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στο κάδρο ο Άδωνις

Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν είναι ο μόνος από τον ΣΥΡΙΖΑ που βάζει σε πρώτο πλάνο τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η χτεσινή δήλωση του κ. Γεωργιάδη που ερμηνεύτηκε ως απειλή επιβολής ισοβίων στον Αλέξη Τσίπρα, έχει προκαλέσει κύμα οργής στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι:

«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας "Αυγή" σχετικά με τα πεπραγμένα του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, εξηγούν πλήρως τον πανικό του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της ένορκης κατάθεσης του τον Ιανουάριο του 2019, ο τέως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας, Στ. Ευαγγελάτος, δήλωσε πως ο κ. Γεωργιάδης ήταν αυτός που καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων!»

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι: «Κατόπιν τούτων, ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του: Στοχοποιεί τους προστατευόμενους μάρτυρες, στέλνει τους πολιτικούς του αντίπαλους σε ειδικά δικαστήρια και τους καταδικάζει σε ισόβια. Ο φόβος του για τις δικαστικές εκκρεμότητες ως προς το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον πασιφανής».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: «Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να κρύβεται για τρίτη μέρα πίσω από τις αθλιότητες των υπουργών του; Υιοθετεί όσα λέει ο κ. Γεωργιαδης; Αν ναι, δεν έχει παρά να κάνει ό,τι δεν τόλμησε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αν όχι, δεν έχει παρά να τον αποδοκιμάσει δημόσια και να τον στείλει σπίτι του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ