ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης: «Οικουμενική κυβέρνηση τον Μάρτιο»

Βασίλης Λεβέντης: «Οικουμενική κυβέρνηση τον Μάρτιο»
Ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την πεποίθησή του ότι τον Μάρτιο θα σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαστούν οι ξένοι να χαλαρώσουν λίγο το πρόγραμμα, το οποίο «διαφορετικά δεν βγαίνει».

Αν δεν προκύψει οικουμενική κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προβλέπει ότι θα έχουμε «πολύ άσχημες εξελίξεις. Θα έχουμε έναν Τσίπρα που θα καταρρεύσει, μπορεί σε ένα μήνα, μπορεί σε δύο. Και πιθανόν να έχουμε και εκλογές, οι οποίες θα είναι το πιο ολέθριο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα μεγαλώσουν οι μαύρες τρύπες και κάποια στιγμή, αν θελήσουμε να σώσουμε την Ελλάδα θα μας κοστίσει διπλά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τονίζει ότι οι θεσμοί φεύγουν απογοητευμένοι από την Ελλάδα διότι «αντί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, ψάχνουμε δικαιολογίες για να μη γίνουν. Αντί να αποφασίσουμε μια και έξω να τσιτωθούμε λίγο, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, είμαστε όλο δικαιολογίες».

Χαρακτηρίζει καταστροφική την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλον εκλογικό νόμο εκτός από την απλή αναλογική, ενώ δηλώνει ότι δεν στηρίζει τις απεργίες και τα μπλόκα, καθώς «στρέφονται κατά άλλων κοινωνικών τάξεων».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για ενιαίο κόμμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε ότι «θα την έβλεπα με συμπάθεια, αν δεν ήταν το παρελθόν τους», ενώ προβλέπει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «θα πάει με τον Μητσοτάκη στο Επικρατείας». «Πιθανώς και ο Βενιζέλος», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ